Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A fenntartható építészet paradoxona: tartósság és mulandóság

A birodalom erejének és presztízsének közvetítésére a rómaiak állandó építészetet építettek, amely örök dominanciájukat jelképezi. A császárok nagyszabású közmunkát alkalmaztak státuszuk és hírnevük igazolására.  Másrészt a japán építészet már régóta magáévá teszi a változás és a megújulás gondolatait, amit a sintó szentélymegújítási rituálé is bizonyít.

A Shikinen Sengu néven ismert gyakorlat szerint az Ise Jingu templomot húszévente lebontják és újjáépítik. Világszerte a halhatatlanság és a halhatatlanság filozófiája áthatja az építészeti hagyományokat.

A klímaválság közepette hogyan lehet ezeket az elveket alkalmazni a kortárs építészeti tervezésben?

A kortárs építészetben továbbra is olyan struktúrákat hoznak létre, amelyek az erőt, a fontosságot és a büszkeséget szimbolizálják. Például az olimpiai stadion az ország azon képességét képviseli, hogy világeseményeknek ad otthont és emlékműveket építhet. Ezek a struktúrák gyakran eltűnnek az esemény után, ami aggodalmat kelt a hosszú távú stabilitás és fenntarthatóság tekintetében.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb