Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A DART Lab BioMatters projektje betonöntvényt hoz létre fűrészpor felhasználásával

A Michigani Egyetem kutatói a BioMatters projekt részeként új, biológiailag lebomló betonöntvényt készítenek fűrészpor felhasználásával a fahulladék csökkentésére. A faanyag a DART Lab projektjének eredménye, amely a Digital Architecture Research and Technologies rövidítése. A csapat a fűrészport biopolimerekkel és adalékanyagokkal keverte össze, hogy kifejleszthessék azt az anyagot, amelyet aztán 3D-s nyomtatással vagy más formákká formázhatnak.

DART igazgatója, Mania Aghaei Meibodi, valamint a kutatók Muhammad Dayyem Khan és Tharanesh Varadharajan vezetésével a csapat olyan anyagot próbált létrehozni, amellyel ipari fűrészpor újrafelhasználható, hogy csökkentsék a betonépítésnél használt zsaluzás okozta hulladék mennyiségét.

Muhammad Dayyen Khan kutató elmagyarázza, hogy „Számomra olyan, mint egy értékes anyag, mert kivágsz egy fát. Úgy gondolom, hogy a fa minden részecskéjét újra fel kell használni, ha kivágod.” Khan folytatja, elmagyarázva, hogy a csapatnak vannak tervei nagyobb struktúrák létrehozására, és kijelenti, hogy „néhány szerkezetet ki lehet nyomtatni egy nagy raktárban, majd csak vissza kell fordítani őket. Csak el kell forgatni 90 fokkal, és máris nagyobb szerkezetet kap.”

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb