Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Így néz ki egy szociális lakáskomplexum Mallorcán

A Balearic Housing Institute (IBAVI) lakóépülete egy téglalap alakú telken magasodik, 54 föld feletti lakással – három szinten elosztva, amelyek teraszokra vagy privát kertekre nyílnak – és egy földalatti parkolóval.

A rendkívül egyenetlen terepviszonyokhoz alkalmazkodó komplexum két egymástól független, észak-déli tengelyben elhelyezkedő, közösségi terekkel elválasztott kötetet mutat be. A homlokzatokon alumínium asztalosok és vörösfenyő napellenzők láthatók.

A nappali modul egy központi szaniter mag köré van kialakítva, két zónát jelölve, amelyek két irányba néznek. A nappali és éjszakai területek elhelyezkedése magasságban változik, emeletről emeletre különböző hazai tipológiákat generálva.

Az épületet nagy fesztávú, rácsozott betonlapok rendszere építi fel, amelyeket fém pillérek tartják. Az alapozásban mikrocölöpöket és cölöpkupakokat használnak, tekintettel a terület kiterjedt agyagjaira. A lapostetők fotovoltaikus paneleket, aerotermikus szivattyúkat és szellőzőcsatornákat tartalmaznak.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb