Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

LC3, mészkővel égetett agyagcementtel újítottak fel egy angliai otthont

A Cairn az alacsony szén-dioxid-kibocsátású beton használatának úttörőjeként a “dobozon kívül gondolkozott” a legújabb projektjében, egy házfelújításban és -bővítésben a kelet-londoni Hackneyben. 

A “House Made by Many Hands” az első olyan épületszerkezet az Egyesült Királyságban, amely alacsony szén-dioxid-kibocsátású mészkővel égetett agyagcement (LC3) betontból készült. Ez az új anyag gyártása során 30-40%-kal kevesebb CO2-t bocsát ki, mint a hagyományos portlandcement. 

Egy környezettudatos ügyfél megbízásából a kompakt viktoriánus házfelújítás így az LC3 prototípusa lett. A szóban forgó anyag 1-2%-kal csökkentheti a teljes globális CO2-kibocsátást, ha az építőipar általánosan elfogadja. 

A projekt bemutatja, hogyan lehet egy viktoriánus házat felújítani és bővíteni lényegesen csökkentett környezeti hatással – 40%-kal alacsonyabban, mint egy hagyományos beton, acélvázas doboz és gipszkarton felhasználásával.

A sűrűn lakott, autómentes utcában található a kétszintes, 77 m2-es sorház egy szűk helyen, hátsó kert nélkül helyezkedik el. Eredetileg sötét és szűk terekkel rendelkezett. Az építész kihívása az volt, hogy azzal dolgozzon, ami helyben elérhető, a lehető legfenntarthatóbb tervezéssel, a meglévő anyagok újrafelhasználásával és újrahasznosításával, hogy megfeleljen a modern kor követelményeinek. 

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb