Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Az URB bemutatja egy 64 kilométeres ‘zöldgerinc’ terveit Dubaiba

Az URB részleteket tárt fel a Dubai Green Spine projektről, egy városfejlesztési kezdeményezésről, amelynek célja egy 64 kilométer hosszú zöld folyosó bevezetése Dubaiban. 

A Dubai 2040 városi főtervéhez igazodó projekt a városi mobilitás és a környezet minőségének javítását reméli azáltal, hogy a város egyik fő főútvonalát multifunkcionális közterületté alakítja, bőséges növényzettel, városi farmokkal, integrált nem motorizált közlekedési infrastruktúrával és közösséggel. zónák.

A projektet úgy tervezték, hogy magában foglalja a támogató infrastruktúrát, amely lehetővé teszi a valós idejű forgalomirányítást és az energiafelhasználást. Az új, többfunkciós városi folyosó több városrészt fog összekötni, válaszul a dubai nagyvárosi területek becsült jelentős népességnövekedésére. A városi összeköttetés mellett a projekt a közösségi szolgáltatások egyvelegét is kínálja, hogy csökkentse a lakosok autótól való függését.

A gerinc mentén az oktatási, szabadidős és kulturális programok célja a társadalmi kohézió és a gazdasági növekedés ösztönzése. Ezeket a helyszíneket összekapcsolva egy lineáris park zöldítést vezet be, hozzájárul az akadálymentesített közterületi zöldfelületek biztosításához, miközben csökkenti a városi hősziget-hatást. 

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb