Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Fenntartható alapokon épült menekült-center Afrikában

A Hassell Studios által pro bono tervezett Bidi Bidi Performing Arts Center Észak-Uganda és Dél-Szudán hagyományos építészeti esztétikáját ötvözi, miközben minden lépésnél figyelembe veszi a fenntarthatóságot, az egyenlőséget és a kultúrát.

A kampalai székhelyű LocalWorks az alacsony költségű, alacsony szén-dioxid-kibocsátású helyi építőanyagokra összpontosított a projektben, például a helyszínen gyártott préselt földtéglákra. Az építésre menekülteket toborzott és képezett ki, hogy a helyi ugandai legénységgel együtt dolgozzanak ezen műszakilag innovatív szerkezet felépítésében.

Mivel a Bidi Bidi szinte állandó aszályos körülmények között él, és az ivóvízhez való hozzáférés napi kihívást jelent, a tetőt úgy tervezték, hogy felfogja az esővizet, és azt egy szűrőrendszeren keresztül tárolótartályokba küldje, mielőtt igény szerint a csővel a legközpontibb pontra kerülne.

A központ magában foglal egy hangstúdiót, tantermeket, közösségi WC-ket és egy szabadtéri amfiteátrumot, amely közösségi térként is funkcionál, kívül pedig egy veteményeskert és faiskola található.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb